Polkafest logo
Help ?


Zoeken op heel Polkafest


Over de Polkafest Web App

Op je smartphone zien of het gaat regenen, via buienradar? Heel gewoon!

Op je smartphone heel snel evenementen met blaaskapellen opzoeken? Nu ook héél gewoon én gemakkelijk met de Polkafest Web App.


De naam Polkafest is een hippe, vlotte, lekker klinkende naam voor de term "Blaaskapellenfestival". Blaaskapellen spelen met name polka's. Een feest met polka's, dus... een Polkafest.

Polkafest.nl wordt op dit moment ontwikkeld door een team bestaande uit Ad Stakenborg (Blaaskapel Muzicanka ), Rob Claessens (Volksmusik mit Schwung), Bas van Gestel (blaaskapel Muzicanka) en Ruud van Didden (Ruud's Music Magazine).

Op deze Polkafest Web App kun je de diverse blaaskapel evenementen zien gesorteerd op datum. Door op een evenement te klikken krijg je alle informatie over het evenement, en je kunt dan weer doorklikken op de locatie en de kapellen. Je kunt ook alle evenementen van een specifieke kapel opzoeken. Dus ook van jullie kapel!

Informatie over het installeren van de Polkafest Web App vind je hier:

App Zet Polkafest als een app op je smartphone of computer.

Om het opzoeken van evenementen "per kapel" ook voor jullie fans mogelijk te maken, nodigen wij jullie uit om de basisgegevens van jullie kapel zelf (op een eenvoudige manier) in te voeren. Een paar minuutjes werk en de evenementen van jullie kapel zijn straks voor iedereen gemakkelijk vindbaar!


Basisinformatie in Polkafest

Evenementen Een op datum gesorteerd overzicht van alle komende evenementen. Klik op een evenement voor meer informatie.
Kapellen Een op land en alfabetisch gesorteerd overzicht van alle blaaskapellen. Klik op een blaaskapel voor meer informatie en de geplande optredens.
Locaties Een op land en alfabetisch gesorteerd overzicht van alle locaties. Klik op een locatie voor meer informatie en de geplande evenementen.
Radioprogramma's Een op dag gesorteerd overzicht van alle radioprogramma's met blaasmuziek.
Organisaties Overzicht van allerlei soorten organisaties met hart voor de blaasmuziek.
Meer ... Nog meer menuknoppen in Polkafest.

Informatie toevoegen

Je kunt zelf geheel gratis een evenement, kapel en of locatie toevoegen door op de "+" menuknop te drukken. Deze knop om informatie toe te voegen vind je onderaan op alle overzichtspagina's, of klik op de "..." knop in het hoofdmenu voor een overzicht van alle menuknoppen.

Na het drukken op de "+" menuknop kom je op de "Toevoegen" pagina. Daar vind je verdere uitleg en de webformulieren om de gegevens eenvoudig in te vullen.

Controleer voordat je een evenement invoert eerst of de evenementlocatie al bekend is in Polkafest, en voer deze eventueel eerst in.

Bij het invoeren van een evenement kun je ook de kassaprijs, de voorverkoopprijs en de prijs van eventuele opties invoeren. Als er een voorverkoopprijs en een voorverkoop e-mailadres wordt opgegeven, kan er aangevinkt worden dat er een bestelknop wordt toegevoegd, waarmee na het invullen van de bestelgegevens automatisch een e-mail met alle gegevens naar de organisatie van het evenement wordt verstuurd.

Bij het invoeren van een kapel kun je ook de uitgebrachte cd's invoeren. Door een prijs van een cd erbij te zetten, wordt er automatisch een bestelknop voor cd's toegevoegd, waarmee na het invullen van de bestelgegevens automatisch een e-mail met alle gegevens naar de kapel wordt verstuurd.

Je krijgt na het bevestigen van de door jou ingevoerde gegevens automatisch een e-mail toegestuurd met alle ingevulde gegevens, een link naar de nieuwe gegevens pagina die meteen zichtbaar is, en een instructie hoe je deze informatie eventueel later nog zelf kunt aanpassen.

Door op de "+" knop in het menu te drukken kun je ook een radioprogramma of organisatie met "hart voor de blaasmuziek" invoeren. Of klik:

  +   Toevoegen Een evenement, locatie, kapel, radioprogramma of organisatie toevoegen.

Informatie aanpassen

Let op! Je kunt niet "als persoon" inloggen op Polkafest om gegevens aan te passen. Elk item heeft namelijk zijn eigen wijzigings gegevens. Iedereen die deze specifieke gegevens van een item heeft, kan dit aanpassen. Er is dus geen "Login" knop.

De "Aanpassen" knop om een item aan te passen kun je vinden door op de "..." knop in het menu te drukken. Je komt dan op de "Meer ..." pagina, waar nog meer Polkafest menu knoppen staan. Of klik:

Aanpassen Pas de ingevoerde Polkafest gegevens aan (een soort login per item).

Polkafest behoudt zich het recht voor om alle gegevens aan te passen of te verwijderen.


Een evenement annuleren

Een evenement dat niet doorgaat kun je annuleren door het evenement aan te passen en in het formulier bij "Evenement status (annuleren)" het vakje "Dit evenement is geannuleerd" aan te vinken. Er wordt dan automatisch een tekst aan het evenement toegevoegd om aan te geven dat dit geannuleerd is.

In de beschrijving van het evenement kan daarbij eventueel een reden worden aangegeven.

Door het evenement niet zomaar te verwijderen wordt het publiek er op geattendeerd dat het evenement geannuleerd is.


  -   Verwijderen Evenementen, kapellen of andere informatie verwijderen

Een blaaskapel op niet meer actief zetten

Een blaaskapel die is opgeheven kun je op niet meer actief zetten door de kapel aan te passen en daarbij het vakje "Deze kapel is niet meer actief" in het formulier aan te vinken. Er wordt dan automatisch een tekst aan de kapel toegevoegd om aan te geven dat deze niet meer actief is.

Zo nodig kan hierbij de overige informatie worden aangepast. Door de kapel niet zomaar te verwijderen blijft de evenementenhistorie behouden.


  -   Verwijderen Evenementen, kapellen of andere informatie verwijderen

Informatie laten aanpassen

Je kunt ongepaste, ongewenste, foutieve of incomplete informatie ook gewoon melden aan Polkafest door op het uitroepteken te klikken dat onderaan op elke gegevenspagina staat. Of klik:

   !   Meld Meld ongewenste inhoud, een wijziging of een aanvulling van Polkafest gegevens, of geef een verbetertip.

Gebruik van het Polkafest logo en de naam

Om zoveel mogelijk blaasmuziekliefhebbers te kunnen bereiken met de Polkafest Web App, stellen wij het op prijs als het Polkafest logo op promotiemateriaal van een blaaskapelevenement gebruikt wordt. Ook het gebruik van de naam "Polkafest" moedigen wij aan, om zo de blaaskapelevenementen onder een nieuwe frisse noemer bij het publiek te promoten.

Het gebruik van het logo en de naam is voor niemand verplicht, je evenement kan en mag altijd gewoon gratis op Polkafest weergegeven worden.

Het Polkafest logo en de voorwaarden voor het gebruik van het logo en/of de naam vind je hier:

Download Download van Polkafest logos en gebruiksvoorwaarden.

Vrijwaring

Polkafest.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor evenementen of activiteiten die met de naam Polkafest of met gebruik making van het logo van Polkafest worden georganiseerd.


Jouw promotie op Polkafest

Op Polkafest wordt onderaan op de pagina een carrousel getoond met promoties. Hiermee probeert het team van Polkafest wat inkomsten te genereren om de Web App geheel kostenloos aan de blaaskapellen en uiteindelijk het blaaskapelmuziekpubliek aan te kunnen blijven bieden. Ook worden hiermee kaartjes, flyers, banners etc. bekostigd om promotie voor de Polkafest Web App te kunnen maken voor een nog groter publiek. Als jij graag ook extra promotie wilt voor jouw evenement of kapel (of organisatie, of locatie) klik:

Promotie Jouw promotie op Polkafest.

Nieuwe tijden

Polkafest is een Web App, dat betekent dat het een website is die aan extra regels voldoet voor een zo optimaal mogelijke weergave op kleinere mobiele apparaten (mobile first), en waarbij de weergave automatisch wordt aangepast voor grotere apparaten (responsive).

Doordat de weer te geven informatie frequent wijzigt, is regelmatig contact met internet nodig en is het mogelijk om gebruik te maken van een nieuwe techniek die er voor zorgt dat de webtoepassing zich als een app gedraagt (progressive web app). Het is zelfs mogelijk om een app symbool voor deze webtoepassing op je smartphone of tablet te installeren, en kunnen zelfs door de ontwikkelaars geselecteerde gegevens ook automatisch worden opgeslagen voor als je even geen internet verbinding hebt (offline modus).

Polkafest is gebaseerd op het "crowdsourcing" principe, vergelijkbaar met wikipedia waar de vele gebruikers (de "crowd") de inhoud aanleveren (de "source") en elkaar controleren en corrigeren.

De informatie in Polkafest kan door iedereen toegevoegd worden, maar kan daarna alleen gewijzigd worden door personen die de toegangscode en het wachtwoord van de betreffende pagina bezitten.

Bij het aanmaken van een evenement door een organiserende of deelnemende kapel kunnen de deelnemende kapellen eenvoudig uit een lijst geselecteerd worden, net als de locatie. Bij de locatie komen dan automatisch de evenementen te staan. Ook bij de kapel komen automatisch de evenementen te staan die vermelden dat de kapel daar speelt.

De kracht van "crowdsourcing" is dat de informatie van een oneindig aantal bronnen komt en dus veel vollediger is dan bijvoorbeeld een encyclopedie. Het vele werk voor het verzamelen en invoeren van de informatie wordt daarbij over vele mensen verdeeld. Een ander voordeel is dat de informatie "zelfcorrigerend" is met evenzoveel bronnen. Op elke pagina staan daarom mogelijkheden aangegeven om onvolledige, onjuiste of zelfs ongepaste gegevens meteen te melden.

Zoals je weet heeft wikipedia het al lang gewonnen van de encyclopedies, waarvan de redacteuren de inhoud strikt bewaakten. Ook de encyclopedie klopte niet altijd precies of was onvolledig of gekleurd. Tegenwoordig is bewezen dat kennis juist sterk verbetert door "the wisdom of the crowd". De nadelen van eventueel kortstondige foutieve informatie wegen niet op tegen de vele voordelen van de "crowd sourcing", en de verantwoordelijkheid voor de juistheid van de informatie wordt daarbij verdeeld over vele mensen, dus feitelijk zelfs vermenigvuldigd. Ofschoon de meeste mensen zelf al kritisch genoeg zijn over alle aangeboden informatie, zoals over afkrakende reviews, win akties, hoaxes, etc., staat toch netjes op elke pagina van polkafest: "aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend".


Data bescherming

Alle ingevoerde en opgeslagen gegevens zijn zichtbaar in Polkafest en daardoor openbaar. De informatie is daarom niet versleuteld opgeslagen. Polkafest zal de ingevoerde gegevens niet anders dan voor Polkafest gebruiken (dus niet om bijvoorbeeld e-mail lijsten van kapellen te maken en deze aan anderen ter beschikking stellen). Op verzoek kunnen specifieke gegevens worden verwijderd.

De namen en de e-mail adressen van de personen of organisaties die de gegevens hebben ingevoerd en deze gegevens beheren, worden daarentegen niet op Polkafest gepubliceerd, en zijn niet openbaar. Deze zijn onversleuteld in de (afgeschermde) database opgeslagen. De ingevoerde unieke codenamen en de wachtwoorden om informatie te kunnen wijzigen zijn niet gekoppeld aan een persoon, maar aan de betreffende informatie. Meerdere personen kunnen hierbij beschikken over de diverse codenamen en wachtwoorden. Codenamen en wachtwoorden worden leesbaar per e-mail verstuurd en zijn leesbaar in weblinks aanwezig. De codenamen en wachtwoorden zijn onversleuteld in de (afgeschermde) database opgeslagen.

Polkafest behoudt zich het recht voor om alle gegevens aan te passen of te verwijderen.


Vragen en opmerkingen over Polkafest

Voor meer informatie over het Polkafest team en voor vragen en opmerkingen, klik:

Contact Neem contact op met het Polkafest team.

Eenvoudige links voor Polkafest

Je kunt in plaats van de menu knoppen ook vanuit elders direct de volgende links gebruiken voor de overzichten op polkafest.nl:

Je kunt in plaats van via de menu knoppen ook de volgende links gebruiken voor het toevoegen van gegevens in Polkafest:

Je kunt daarnaast ook nog de volgende eenvoudige links gebruiken voor Polkafest:


Over Polkafest

© Polkafest™ idee en realisatie: Ruud van Didden, Ad Stakenborg, Rob Claessens en Bas van Gestel


Credits

Menu icons by Icons8
Social Share buttons by AddToAny
Image Carousel by jquery.scrollbox
Forms by Formtools


   !    Meld ongewenste inhoud, een wijziging of een aanvulling van Polkafest gegevens, of geef een verbetertip