Polkafest logo
Help ?


Zoeken op heel Polkafest


De betekenis van de menuknoppen:

  Een overzicht van alle toekomstige evenementen. Klik op een evenement voor meer informatie over het evenement, de locatie en de kapellen.
  Een overzicht van alle kapellen. Klik op een kapel voor meer informatie en een overzicht van alle geplande optredens.
  Een overzicht van alle locaties. Klik op een locatie voor meer informatie en een overzicht van alle geplande evenementen.
 
  +    Voeg een evenement, kapel, locatie, radioprogramma of organisatie toe
  Nog meer Polkafest menu functies
   !    Meld ongewenste inhoud, een wijziging of een aanvulling van Polkafest gegevens, of geef een verbetertip
  ?    Help informatie
   !    Meld ongewenste inhoud, een wijziging of een aanvulling van Polkafest gegevens, of geef een verbetertip
  Neem contact op met het Polkafest team
 
  Zoek op deze pagina

Over de Polkafest Web App

Op je smartphone zien of het gaat regenen, via buienradar? Heel gewoon!

Op je smartphone heel snel evenementen met blaaskapellen opzoeken? Nu ook héél gewoon én gemakkelijk met de Polkafest Web App.


De naam Polkafest is een hippe, vlotte, lekker klinkende naam voor de term "Blaaskapellenfestival". Blaaskapellen spelen met name polka's. Een feest met polka's, dus... een Polkafest.

Polkafest.nl wordt op dit moment ontwikkeld door een team bestaande uit Ad Stakenborg (Blaaskapel Muzicanka ), Rob Claessens (Volksmusik mit Schwung), Bas van Gestel (blaaskapel Muzicanka) en Ruud van Didden (Ruud's Music Magazine).

Op deze Polkafest Web App kun je de diverse blaaskapel evenementen zien gesorteerd op datum. Door op een evenement te klikken krijg je alle informatie over het evenement, en je kunt dan weer doorklikken op de locatie en de kapellen. Je kunt ook alle evenementen van een specifieke kapel opzoeken. Dus ook van jullie kapel!

Om het opzoeken van evenementen "per kapel" ook voor jullie fans mogelijk te maken, nodigen wij jullie uit om de basisgegevens van jullie kapel zelf (op een eenvoudige manier) in te voeren. Een paar minuutjes werk en de evenementen van jullie kapel zijn straks voor iedereen gemakkelijk vindbaar!


Informatie toevoegen of wijzigen

Je kunt zelf en geheel gratis een evenement, kapel en of locatie toevoegen door op de "+" knop in het menu te drukken. Je komt dan op de "Toevoegen" pagina. Daar vind je verdere uitleg en de webformulieren om de gegevens eenvoudig in te vullen. Je krijgt na het controleren en bevestigen van de door jou ingevoerde gegevens automatisch een e-mail toegestuurd met alle ingevulde gegevens, een link naar de nieuwe gegevens pagina die meteen zichtbaar is, en een instructie hoe je deze informatie eventueel later nog zelf kunt aanpassen.

Bij het invoeren van een kapel kun je ook de uitgebrachte cd's invoeren. Door een prijs van een cd erbij te zetten, wordt er automatisch een bestelknop voor cd's toegevoegd, waarmee na het invullen van de bestelgegevens automatisch een bestel e-mail naar de kapel wordt verstuurd.

Door op de "+" knop in het menu te drukken kun je ook een organisatie of radioprogramma met "hart voor de blaasmuziek" invoeren.

Let op! Je kunt niet "als persoon" inloggen op Polkafest om gegevens aan te passen. Elk item heeft namelijk zijn eigen wijzigings gegevens. Iedereen die deze specifieke gegevens van een item heeft, kan dit aanpassen. Er is dus geen "Login" knop. De "Aanpassen" knop om een item aan te passen kun je vinden door op de "..." knop te drukken. Je komt dan op de "Meer ..." pagina, waar nog meer Polkafest menu knoppen staan. Je vindt de "Aanpassen" knop ook onderaan op de "Toevoegen" pagina via de "+" knop.


Nieuwe tijden

Polkafest is een Web App, dat betekent dat het een website is die aan extra regels voldoet voor een zo optimaal mogelijke weergave op kleinere mobiele apparaten (mobile first), en waarbij de weergave automatisch wordt aangepast voor grotere apparaten (responsive).

Doordat de weer te geven informatie frequent wijzigt, is regelmatig contact met internet nodig en is het mogelijk om gebruik te maken van een nieuwe techniek die er voor zorgt dat de webtoepassing zich als een app gedraagt (progressive web app). Het is zelfs mogelijk om een app symbool voor deze webtoepassing op je smartphone of tablet te installeren, en kunnen zelfs door de ontwikkelaars geselecteerde gegevens ook automatisch worden opgeslagen voor als je even geen internet verbinding hebt (offline modus).

Polkafest is gebaseerd op het "crowdsourcing" principe, vergelijkbaar met wikipedia waar de vele gebruikers (de "crowd") de inhoud aanleveren (de "source") en elkaar controleren en corrigeren.

De informatie in Polkafest kan door iedereen toegevoegd worden, maar kan daarna alleen gewijzigd worden door personen die de toegangscode en het wachtwoord van de betreffende pagina bezitten.

Bij het aanmaken van een evenement door een organiserende of deelnemende kapel kunnen de deelnemende kapellen eenvoudig uit een lijst geselecteerd worden, net als de locatie. Bij de locatie komen dan automatisch de evenementen te staan. Ook bij de kapel komen automatisch de evenementen te staan die vermelden dat de kapel daar speelt.

De kracht van "crowdsourcing" is dat de informatie van een oneindig aantal bronnen komt en dus veel vollediger is dan bijvoorbeeld een encyclopedie. Het vele werk voor het verzamelen en invoeren van de informatie wordt daarbij over vele mensen verdeeld. Een ander voordeel is dat de informatie "zelfcorrigerend" is met evenzoveel bronnen. Op elke pagina staan daarom mogelijkheden aangegeven om onvolledige, onjuiste of zelfs ongepaste gegevens meteen te melden.

Zoals je weet heeft wikipedia het al lang gewonnen van de encyclopedies, waarvan de redacteuren de inhoud strikt bewaakten. Ook de encyclopedie klopte niet altijd precies of was onvolledig of gekleurd. Tegenwoordig is bewezen dat kennis juist sterk verbetert door "the wisdom of the crowd". De nadelen van eventueel kortstondige foutieve informatie wegen niet op tegen de vele voordelen van de "crowd sourcing", en de verantwoordelijkheid voor de juistheid van de informatie wordt daarbij verdeeld over vele mensen, dus feitelijk zelfs vermenigvuldigd. Ofschoon de meeste mensen zelf al kritisch genoeg zijn over alle aangeboden informatie, zoals over afkrakende reviews, win akties, hoaxes, etc., staat toch netjes op elke pagina van polkafest: "aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend".


Data bescherming

Alle ingevoerde en opgeslagen gegevens zijn zichtbaar in Polkafest en daardoor openbaar. De informatie is daarom niet versleuteld opgeslagen. Polkafest zal de ingevoerde gegevens niet anders dan voor Polkafest gebruiken (dus niet om bijvoorbeeld e-mail lijsten van kapellen te maken en deze aan anderen ter beschikking stellen). Op verzoek kunnen specifieke gegevens worden verwijderd.

De namen en de e-mail adressen van de personen of organisaties die de gegevens hebben ingevoerd en deze gegevens beheren, worden daarentegen niet op Polkafest gepubliceerd, en zijn niet openbaar. Deze zijn onversleuteld in de (afgeschermde) database opgeslagen. De ingevoerde unieke codenamen en de wachtwoorden om informatie te kunnen wijzigen zijn niet gekoppeld aan een persoon, maar aan de betreffende informatie. Meerdere personen kunnen hierbij beschikken over de diverse codenamen en wachtwoorden. Codenamen en wachtwoorden worden leesbaar per e-mail verstuurd en zijn leesbaar in weblinks aanwezig. De codenamen en wachtwoorden zijn onversleuteld in de (afgeschermde) database opgeslagen.


Vragen en opmerkingen over Polkafest

Voor meer informatie over het Polkafest team en voor vragen en opmerkingen, klik
Eenvoudige links voor Polkafest

Je kunt in plaats van de menu knoppen ook vanuit elders direct de volgende links gebruiken voor de overzichten op polkafest.nl:

Je kunt in plaats van via de menu knoppen ook de volgende links gebruiken voor het toevoegen van gegevens in Polkafest:

Je kunt daarnaast ook nog de volgende eenvoudige links gebruiken voor Polkafest:


Over Polkafest

© Polkafest™ idee en realisatie: Ruud van Didden, Ad Stakenborg, Rob Claessens en Bas van Gestel


Credits

Menu icons by Icons8
Social Share buttons by AddToAny
Image Carousel by jquery.scrollbox
Forms by Formtools